You are currently viewing Bogsignering fredag 6.3 Kl.15.00

Bogsignering fredag 6.3 Kl.15.00

Kom til bogsignering fredag den 6. marts og hør mere ”Frederikshavn en smuglerrede” ved forfatter Kurt Lundholm her i Kon-Tur Sæby

En krønike om spritsmugleriets kulturhistorie i Nordjylland, som dengang var en folkesport og vendelboernes, vej til ros, magt og lettjente penge i forbudstiden.

  Vendsyssel er siden 1800 tallet blevet kaldt området Nord for lov og ret, men titlen som Nordens største smuglerrede fik vi først i 1926 i en stort opsat artikel, der under titlen Smuglerliv i Norden, udnævner Frederikshavn til nordens største smuglerrede.

   Bogen er inspireret af virkelige hændelser omtalt i datidens aviser m.m. og omhandler spritsmuglerne til søs, og deres bagmænd og medhjælpere på land, der i perioden 1918 til 1960, fra Frederikshavn, Sæby, Skagen og Læsø smuglede sprit til det tørstende folk i Danmark, Sverige, og ikke mindst Norge, hvor tørsten var stor.

  Titlen stammer fra en stort opsat artikel i 1926, der under titlen Smuglerliv i Norden, udnævner Frederikshavn til nordens største smuglerreder. Bogen er en krønike om spritsmuglerne til søs, og deres bagmænd og medhjælpere på land, der i perioden 1918 til 1960 smuglede sprit til det tørstende folk i Danmark, Sverige, og ikke mindst Norge, hvor tørsten var stor.    

  I bogen nævnes også, den kendte spritsmugler Ernst Bremer med nye historier, fortalt af nordiske journalister, forfattere og myndighedspersoner. Bogen sætter fokus på den hykleriske holdning i Danmark, der i perioden 1918-1960érne kom til udtryk når man nævnte spritsmugling i forbudstiden. Her ville ingen vedkende, at de i forbudstiden havde tjent styrtende med penge på denne beskæftigelse.